Close
Type at least 1 character to search
Powrót do góry

DWIE STODOŁY / ŁYSIEC

DWIE STODOŁY / ŁYSIEC

 

Projekt domu w Łyścu pod Częstochową od początku oparty był na doskonałej relacji Klient-Architekt.

 

Sympatyczne małżeństwo mieszkające na wyspach po latach tułaczki postanowiło wrócić do kraju i zbudować swój wymarzony dom. Kupili narożną działkę, a warunki zabudowy, jakie dla niej uzyskali, wpłynęły mocno na usytuowanie budynku, jego szerokość i docelowy kształt. Marzyli o niedużym, ale otwartym domu, z przestrzenią dzienną, wkomponowanej w ogród,dużą kuchnią z wyspą, niedużymi sypialniami, ale za to z garderobą, pralnią i dodatkowym wc. Ważnym punktem okazał się pokój muzyczny, w którym gospodarz domu rozwijać będzie swoją pasję. Po kilku koncepcjach zachwycili się tą ostatnią i właśnie w niej postanowili zamieszkać w przyszłości.

Dom ma zaledwie 141m2 i mieści w sobie aż 15 pomieszczeń. Brak garażu wbudowanego w bryle domu ułatwił nam rozplanowanie pomieszczeń, a jego funkcja idealnie odpowiada na potrzeby przyszłych mieszkańców.
Budynek podzieliliśmy na dwa moduły – dwie stodoły rozdzielone strefą wejściową i wewnętrznym patio.
Bryła frontowa to cześć dzienna z przestronnym salonem, jadalnią, kuchnią z wyspą i dwukondygnacyjnym pokojem muzycznym. Bryła od strony ogrodu to cześć sypialna z trzema pokojami, łazienkami i pralnią.
Do domu wchodzimy przez środkowy łącznik, z którego dostajemy się do przeszklonego holu z widokiem na wewnętrzne patio. Rozchodząc się po domu nie rozstajemy się jednak z tym widokiem. Oszklone z każdej strony patio sprawia, że staje się ono zewnętrznym pokojem dziennym. Osłoniętym przed spojrzeniem przechodniów czy ciekawych życia mieszkańców sąsiadów. Po otwarciu przesuwnych okien ogród wchodzi do domu i naturalnie powiększa przestrzeń.
Bardzo lubimy ten projekt i cieszymy się ze współpracy, która choć odbyła się na odległość i trwała ponad rok dała nam kolejną możliwość spełniania ludzkich marzeń.
Jesteśmy pewni, że w tym marzeniu mieszkać się będzie wyśmienicie. Klientom dziękujemy za wspólną pracę nad projektem, cierpliwość i pozytywną energię, która zarażali nas na każdym spotkaniu. Powodzenia na budowie i niech się dobrze mieszka !
POWIERZCHNIA

141 m2

Kategoria:
Data: